Over Torsiyonu

Samsun Over torsiyonu kadınlarda görülen yumurtalık dönmesi olarak tanımlanıyor. Genelde aşırı şiddetli ağrı ile acil servislere başvuran kadınların muayene edilmesi sonucunda over torsiyonu olduğu söylenince şaşkınlık ile tepki verdiğini söylemek mümkündür. Çok yaygın ve duyulan bir rahatsızlık olmadığı için hastalar muayeneden ve teşhisten şüphe bile duyabiliyor. Kadınlardaki yumurtalıklar sağlıklı koşullarda karın yan duvarında bir ucu dururken diğer ucu serbest haldedir. Bu aradaki bağın içerisinde kan damarları yer alır. Yumurtalıklar bazı faktörlere bağlı olarak bu bağın etrafında dönmeye başlarsa kan dolaşımında ve akımında azalma ya da tamamen durma gözlenebilir. Bu durum tam olarak over torsiyonunun tanımıdır. Peki, tedavisi nasıl yapılır* belirtileri nelerdir? Merak edilen bu soruların yanıtlarına içeriğimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Over torsiyonu belirtileri nelerdir?

Samsun Over torsiyonu için belirtiler nelerdir, bu rahatsızlığa sahip olduğumu nasıl anlarım gibi soruların yanıtları en sık araştırılan konular arasında yer alıyor. Öncelikle belirtilere göre kendi kendinize tanı koymanız imkansızdır. Birazdan sıralayacağımız belirtilerin görülmesi halinde hemen uzman bir jinekologa muayene olmanız ve hekim tarafından tanı teşhis konulması önemlidir. Buna göre en yaygın belirtileri ise şu şekildedir;

·         Aniden başlayan çok şiddetli karın ağrısı sık görülür.

·         Kasıklarda medya gelen kasılma ve kramp hissi

·         Mide bulantısı ve takiben kusma görülebilir.

·         Bazı hastalarda ateş görülebilir

·         Anormal bir şekilde adet dışında vajinal kanama gözlenebilir.

Belirtilerden en az birinin görülmesi halinde hemen uzman jinekologa başvurup muayene olmak gerekiyor. Muayene neticesinde en uygun tedaviye uzman hekim tarafından karar verilecektir.

Over torsiyonu nasıl tedavi edilir?

Over torsiyonu nasıl tedavi edilir sorusu da tanı ve teşhisi konulan hastalar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Tedavi yöntemi ise tamamen cerrahi işlem uygulamasıdır. Erken teşhis edilip ameliyatı erkenden yapılırsa kalıcı hasar riski de en az seviyeye iner. Ancak uzun süre belirtileri olduğu halde tedavi edilmezse kan akımı çok uzun bir süre azalıp durduğu için over dokusunda kalıcı hasar meydana gelebilir.