Samsun Kasık Bölgesi Ameliyatları

Samsun kasık bölgesi ameliyatları, fıtık türleri yediden yetmişe cinsiyetten bağımsız her insan görülebilir. Bu fıtıklar arasında en sık görüleni ise karın ve kasık fıtıkları olarak dikkat çekiyor. Genel itibariyle fıtık türlerinin tümü anatomik bir rahatsızlık olduğu için tedavisi ameliyatlar olmaktadır. Özellikle de kasık bölgesindeki fıtıklar için hekimler genelde ameliyat kararı verebiliyor. Elbette bunun için öncelikle uzman bir doktora muayene olmanız ve muayene neticesinde fıtık teşhis konulması gerekiyor. Ardından size en uygun tedavi süreci doktorunuz tarafından belirleniyor. Bu tedaviler arasında yer alan kasık bölgesi ameliyatları ise en sık araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, bu ameliyatlar nasıl yapılır? Ameliyat sonrasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Merak ettiğiniz tüm bu soruların yanıtlarına içeriğimizde yer verdik.

Kasık bölgesi ameliyatları nasıl yapılır?

Kasık bölgesi ameliyatları kapalı ya da açık olarak yapılabilir. Bu hastanın fıtığındaki duruma ve hekimin kararına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Buna göre açık ve kapalı ameliyat detayları ise şu şekildedir;

Açık kasık ameliyatı: kasık fıtığı için en sık başvurulan ameliyattır. Fıtığın olduğu kasığa yaklaşık 6-7 santimetre kadar kesi açılır. Bu kesilerden girilip fıtığın içerisinde bulunan organlar karın bölgesine aktarılır. Kesi atılan alan dikilerek kapatılır.

Kapalı kasık ameliyatı: Kasık fıtıklarında genelde açık ameliyatların uygun görüldüğünü ifade etmiştik. Nitekim bazı hastalar açık ameliyatlara elverişli olmadığı için kapalı ameliyat da tercih edilebiliyor.  Prostat ameliyatı geçirenler,  fıtığı sıkışan ya da boğulan hastalar ve genel anestezi alımına uygun olmayan hastalar için genelde kapalı ameliyat seçeneği tercih edilir.

Kasık bölgesi ameliyatları sonrası

Samsun kasık bölgesi ameliyatları sonrasında hastaların dikkat etmesi gereken bazı detaylar bulunuyor. Genelde ameliyat öncesi ve sonrasında bu detaylar operasyonu uygulayan hekim tarafından hastaya aktarılıyor. Sıklıkla ameliyat sonrasında en az 6 hafta ağır taşınmaması, sigaranın bırakılması ve kilo alımına karşı önlem alınması tavsiye ediliyor. Elbette yine hastanın durumuna bağlı olarak doktor tarafından bazı özel detaylar da aktarılabilir. Örneğin şeker ve benzeri kronik hastalığı olanlar için dikkat edilmesi gereken farklı detaylar olabilir.