Samsun Over Kisti Tedavisi

Samsun over kisti tedavisi kadınlarda ve çocuklarda en sık rastlanılan rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Buna rağmen pek çok kadın bu rahatsızlığın belirtilerini, etkilerini ve tedavi yöntemlerini bilmiyor.  Bu noktada bilmeyenler için zararsız olan over kistleri bir diğer adıyla yumurtalık kistleri hakkında merak edilen tüm ayrıntıları kaleme aldık. Hangi yaş gurubunda daha sık görülür, neden oluşur, tedavisi nasıl uygulanır ve benzeri tüm sorularınızın ayrıntılı yanıtlarına içeriğimizin devamından erişim sağlayabilirsiniz.

Over kisti nedir?

Over kisti kavramının Türkçe karşılığı yumurtalık kistidir. Halk arasında daha çok yumurtalık kisti olarak ifade edilir. 20-44 yaş aralığındaki kadınlarda sıklıkla görülür. Net olarak nedir sorusunun yanıtını vermek gerekirse; yumurtalık kistleri yumurtalıklarda yer alan sıvı içerikli keselerdir. Bu kistler yumurtalığın üzerinde, altında oluşabileceği gibi vücudun farklı notalarında da oluşabilir. Hastalarda belirtileri neredeyse yok denecek kadar azdır. Çünkü bu kistlerin genelde zararsız olma özelliği taşıyor. Yumurtalık kistlerinin de kendi içinde farklı türleri bulunuyor. Bunları kısaca aktarmak gerekirse;

·         Folikül kistleri

·         Korpus leteum kistleri

·         Dermoid kist türü

·         Kistadenomlar

·         Endometriomalar

Tüm bu kistlerin özellikleri ve etkileri farklılık gösteriyor. Eğer zararsız kistler kendiliğinden eriyip kaybolmazsa o zaman alternatif tedaviler uygulanabilir. Elbette ki bu tedavilerin uygulanabilmesi için öncelikle alanında uzman bir doktora muayene olmanız ve kistinize ilişkin net teşhisin konulması gerekiyor. Kistlerde büyüme görülürse uzman doktorlar bunu küçültmek ya da çıkarmak için tedavi uygulayabilirler.

Over kisti nasıl tedavi edilir?

Samsun Over kisti ve zararsız kit türlerinde hastada herhangi bir belirti ve şikayet durumu söz konusu olmayabilir. Bu nedenle de tedavi gerektirmediğini ifade etmek de yanlış olmayacaktır. Ancak kendiliğinden yok olmayan ve büyümeye meyilli olan kistlerin küçültülmesi ya da tamamen alınması için uzman doktor tedaviye başvurabilir. Kistlerin türü ve büyüklüğü tedaviye gereksinim duyulup duyulmayacağını belirliyor. Çocuk over kisti tedavisi tüm bu sürece ise ancak ve ancak alanında uzman bir hekim karar verebilir. Muayene olmadan ve kist teşhisi konulmadan hiçbir tedavi uygulaması yapılması imkansızdır.